Galicisk tuntærte (Empanada Gallega).
Georginas tuntærte smager skønt som tapas sammen med andre retter eller som en selvstændig ret sammen med en skål salat.
Ingredienser:
2 ruller færdiglavet tærtedej
500 g tunfisk i olie på dåse
2 store løg
2-3 rød peber
5-6 modne tomater
2-3 fed hvidløg
Et par grønne / sorte oliven (valgfrit)
1 æggeblomme
1 spsk. sukker
Lidt olivenolie
Salt og peber
Tilberedning:
Først forberedes fyldet til tærten:
Hak løgene, hvidløgene og de røde peber i små stykker. Skær tomaterne i halve. Tag kerne ud og riv resten.
Varm 2 spsk. olivenolie i en gryde. Svits løgene, tilsæt derefter hakket rød peber og hakket hvidløg og kog i et par minutter. Tilsæt tomat, en knivspids salt og lidt peber, 1 spsk. sukker, og kog alt ved medium lav varme i ca. 20 minutter under jævnlig omrøring. Herefter fjernes gryden fra varmen og tunen(drænet). Bland alt. Smag til med salt og peber.
Den ene plade tærtedej lægges på en bageplade med bagepapir.
Fyldet spredes ud på tærtedejen, så der efterlades en margen på 1,5-2 cm rundt om kanten.
Skær olivenfrugterne i stykker og spred dem oven på fyldet.
Den anden plade tærtedej lægges ovenpå. Luk kanterne med dejen nedenunder.
Prik det øverste lag tærtedej med en gaffel.
Pisk æggeblommen og pensel på oversiden. Bages ved 200 grader i ca. 35-40 minutter, eller indtil den får en dejlig gylden overflade.
Kan spises lun eller kold. Som tapas sammen med andre retter eller som selvstændig ret.
Bon appetit
Udgivet i Om Keramico
Skriv en kommentar
Toms tortilla española
Tom er fra England, men bor nu i Aarhus efter han har rejst rundt i verden og fundet Mette Sofie. Han laver den bedste totilla jeg nogen siden har smagt og den er meget let at lave. Han bruger naturligvis ingen opskrift, men her er den sådan nogenlunde….:)
1 kg. kartofler
1/2 L olie
8 æg
Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver Kog dem i olien lidt af gange på en pande til de bliver møre. Hæld overskydende olie fra. Pisk æg sammen og hæld dem over kartoflerne. De skal dække kartoflerne.
Steg det hele ved medium varme. Vend totillaen, når den er blevet fin stegt på den ene side.
Server den på et smuk fad fra Keramico.dk til en skøn salat til kød eller spis den blot som den er.
Udgivet i Om Keramico
Skriv en kommentar
Opskrifter på skønne retter
Antonias paella by Georgina
Her er opskriften på den skønneste spanske paella, som vores spanske svigerdatter Georgina laver til os. Hun har opskriften fra sin mor. Derfor hedder den Antonias paella. Es muy bueno
Antonias paella – 6 personer.
1 kg. hjertemuslinger
1 danskvand
2 tsk. salt
1 dl hvidvin + 2 dl hvidhvin
400 g rejer
3 fed hvidløg
En dusk persille
3 rød eller grøn peber
500 g blæksprutter
1 nip safran
3 spsk. tomatsauce
6 dl. Paellaris eller risottoris
ca 1 1/2 L fiskebouleon
Brødblanding, der skal laves først og som kan bruges i andre gryderetter, som jævning) læg evt i fryseren):
3 stykker brød i mindre stykker, der ristes på panden
5 fed hvidløg
Ca 4 stykker tørret tomat efter smag
2 spsk hasselnødder.
Sådan gør du:
Hjertemuslingerne overhældes med danskvand og det hele røres lidt rundt sammen med salt. Skal stå i 20 minutter.
Herefter lægges kammuslingerne på en pande og koges i 1 dl vin.
Tages af blusset, når muslingerne har åbnet sig. Stilles til side. Væsken skal hældes fra inden videre brug.
Rejer steges på en pande sammen med olie, hvidløg og persille. Sættes til side.
Rød/grøn peber skæres i små bitte tern og steges på panden sammen med blæksprutter skåret i mindre stykker. Tilsæt 2 dl. hvidvin et nip safran og 3 spsk tomatsauce.
Bland nu det hele sammen paellapanden eller I en almindelig stor pande sammen med 6 dl paellaris og 1 1/2 L fiskeboulion.
Jævn med 2 spsk brødblanding.
Rør forsigtigt rundt til risene har optaget boulion.
Buen apetito
Udgivet i Om Keramico
Skriv en kommentar