Galicisk tuntærte (Empanada Gallega).

Georginas tuntærte smager skønt som tapas sammen med andre retter eller som en selvstændig ret sammen med en skål salat.

Galicisk tuntærte

Ingredienser:

2 ruller færdiglavet tærtedej

500 g tunfisk i olie på dåse

2 store løg

2-3 rød peber

5-6 modne tomater

2-3 fed hvidløg

Et par grønne / sorte oliven (valgfrit)

1 æggeblomme

1 spsk. sukker

Lidt olivenolie

Salt og peber

Tilberedning:

Først forberedes fyldet til tærten:

Hak løgene, hvidløgene og de røde peber i små stykker. Skær tomaterne i halve. Tag kerne ud og riv resten.

Varm 2 spsk. olivenolie i en gryde. Svits løgene, tilsæt derefter hakket rød peber og hakket hvidløg og kog i et par minutter. Tilsæt tomat, en knivspids salt og lidt peber, 1 spsk. sukker, og kog alt ved medium lav varme i ca. 20 minutter under jævnlig omrøring. Herefter fjernes gryden fra varmen og tunen(drænet). Bland alt. Smag til med salt og peber.

Den ene plade tærtedej lægges på en bageplade med bagepapir.

Fyldet spredes ud på tærtedejen, så der efterlades en margen på 1,5-2 cm rundt om kanten.

Skær olivenfrugterne i stykker og spred dem oven på fyldet.

Den anden plade tærtedej lægges ovenpå. Luk kanterne med dejen nedenunder.

Prik det øverste lag tærtedej med en gaffel.

Pisk æggeblommen og pensel på oversiden. Bages ved 200 grader i ca. 35-40 minutter, eller indtil den får en dejlig gylden overflade.

Kan spises lun eller kold. Som tapas sammen med andre retter eller som selvstændig ret.

Bon appetit

Dette indlæg blev udgivet i Om Keramico. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *