Antonias paella.

Her er opskriften på den skønneste spanske paella, som vores spanske svigerdatter Georgina laver til os. Hun har opskriften fra sin mor. Derfor hedder den Antonias paella. Es muy bueno😀

Antonias paella – 6 personer.

1 kg. hjertemuslinger

1 danskvand

2 tsk. salt

1 dl hvidvin + 2 dl hvidhvin

400 g rejer

3 fed hvidløg

En dusk persille

3 rød eller grøn peber

500 g blæksprutter

1 nip safran

3 spsk. tomatsauce

6 dl. Paellaris eller risottoris

ca 1 1/2 L fiskebouleon

Brødblanding, der skal laves først og som kan bruges i andre gryderetter, som jævning) læg evt i fryseren):

3 stykker brød i mindre stykker, der ristes på panden

5 fed hvidløg

Ca 4 stykker tørret tomat efter smag

2 spsk hasselnødder.

Sådan gør du:

Hjertemuslingerne overhældes med danskvand og det hele røres lidt rundt sammen med salt. Skal stå i 20 minutter.

Herefter lægges kammuslingerne på en pande og koges i 1 dl vin.

Tages af blusset, når muslingerne har åbnet sig. Stilles til side. Væsken skal hældes fra inden videre brug.

Rejer steges på en pande sammen med olie, hvidløg og persille. Sættes til side.

Rød/grøn peber skæres i små bitte tern og steges på panden sammen med blæksprutter skåret i mindre stykker. Tilsæt 2 dl. hvidvin et nip safran og 3 spsk tomatsauce.

Bland nu det hele sammen paellapanden eller I en almindelig stor pande sammen med 6 dl paellaris og 1 1/2 L fiskeboulion.

Jævn med 2 spsk brødblanding.

Rør forsigtigt rundt til risene har optaget boulion.



Buen apetito 😘